…Navigare necesse est, vivere non est necesse

Γνάιος Πομπήιος

Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Επειδή κάποια πράγματα περνάνε στα ψιλά...

Προφανώς κάποιοι δε θέλουν να προβάλουν ειδήσεις που δε "συμφέρουν"...

αναδημοσιεύω από το in.gr σχετικά με την πορεία της Ισλανδίας (ναι είναι αυτή η χώρα που χρεοκόπησε και αρνήθηκε να πληρώσει τις τράπεζες του εξωτερικού - κυρίως Βρετανικές)

Αναβαθμίζει η Fitch την Ισλανδία διαπιστώνοντας βιώσιμη εξυγίανση

 Κατά μία βαθμίδα αναβάμθισε ο οίκος Fitch την αξιολόγηση της Ισλανδίας, της πρώτης χώρας που έζησε σε όλη του την ισχύ το χτύπημα της οικονομικής κρίσης του 2008, κρίνοντας πως η οικονομία της χώρας βρίσκεται σε τροχιά βιώσιμης ανάπτυξης.

Η αξιολόγηση της Ισλανδίας αναβαθμίστηκε στο ΒΒΒ-, από ΒΒ+, με σταθερές προοπτικές. «Η επιστροφή της χώρας σε επενδυτική βαθμίδα ανητικατοπτρίζει την πρόοδο στην αποκατάσταση της μακροοικονομικής σταθερότητας, την προώθηση των δομικών μεταρρυθμίσεων και την ενίσχυσης της δημοσιονομικής της αξιοπιστίας» ανέφερε σχετικά ο οίκος αξιολόγησης.


Ο οίκος υποστηρίζει ότι «η εν εξελίξει ανάκαμψη θεωρείται πολλά υποσχόμενη, η ανοικοδόμηση του χρηματοπιστωτικού τομέα έχει προχωρήσει αρκετά και το δημόσιο χρέος φαίνεται να σταθεροποιείται».


Η ισλανδική οικονομία, όπως σημειώνει το Reuters, είχε πέρυσι ανάπτυξη 3%, ενώ η αύξηση στο ποσοστό της ανεργίας φαίνεται ότι έχει τιθασευτεί. Η Ισλανδία θεωρείται «πρωταθλήτρια» ανάμεσα στις ανεπτυγμένες οικονομίας στη δημοσιονομική εξυγίανση, έχοντας μειώσει το έλλειμμά της από το 6,5% του ΑΕΠ το 2009 στο 0,5% το 2011.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις