…Navigare necesse est, vivere non est necesse

Γνάιος Πομπήιος

Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

Στου Κασιδιάρη το κεφάλι

Δεν είμαι Χρυσαυγίτης. Η διαπαιδαγώγηση από την οικογένεια μου δεν μου επέτρεψε ούτε θα μου επιτρέψει να τους ψηφίσω. Όμως... Βλέπω και ξανα βλέπω το βίντεο και οι σκέψεις μου ξεφεύγουν από το σίγουρο μονοπάτι της απλής και ηθικά δημοκρατικής καταδίκης.


Που πας ρε Καραμήτρο
Προσπάθησα να βρώ το βίντεο από την αρχή της συζήτησης και όχι τα τελευταία δύο λεπτά που κατέληξαν στην γνωστή πλέον έκρηξη. Μετά από μεγάλη αναζήτηση το βρήκα και το είδα. Είδα έναν Κασιδιάρη να προσπαθεί να εκθέσει και να υπερασπιστεί τις όποιες, βλακώδεις για μένα προσωπικά, απόψεις του και στην αντίπερα όχθη μια κ.Κανέλη στο γνωστό της στυλ και μια κ.Δούρου από δίπλα, να μην τον αφήνουν να ολοκληρώσει μια πρόταση, μία σκέψη και να τον πάνε από το ένα θέμα στο άλλο. Όσο και αν έχουμε απαξιώσει τους πολιτικούς μας, αυτό πρέπει να τους το αναγνωρίσουμε, ένας απλός άνθρωπος όταν προσπαθεί να μιλήσει μαζί τους, βγαίνει από τα ρούχα του. Συντονισμός συζήτησης από τον κ.Παπαδάκη, ανύπαρκτος. Επίπεδο συζήτησης, καφενείου. Και αφού κάνουν μια αστραπιαία όσο και σουρεαλιστική βόλτα από τους αγανακτισμένους της πλατείας Συντάγματος στους μπολσεβίκους των θερινών ανακτόρων της Αγ.Πετρούπολης, έρχεται σε πρώτη φάση το ποτήρι με το νερό. Δε ξέρω αν το παρατηρήσατε, αν όχι δείτε με τι ευχαρίστηση και κρυφή ευγνωμοσύνη που έγινε μάρτυρας των δημοκρατικών της αγώνων, αποδέχεται η κ.Δούρου το βρέξιμο. Από δίπλα ο κ.Παυλόπουλος με τη γνωστή άμεση και καίρια αντίδραση, που είχε βεβαίως ξαναεπιδείξει επί τρια μερόνυχτα το Δεκέμβρη του 2008, αποτελεί μνημείο ιπποτισμού και υπεράσπισης του αδύναμου φύλλου. Ένα αδύναμο φύλλο που είδε και απόειδε και αποφάσισε να υπερασπιστεί μόνο του τον εαυτό του μέσω της κας.Κανέλη. Γιατί όπως και να το κάνουμε η κ.Κανέλη του πέταξε πρώτη την εφημερίδα με την ηλίθια δικαιολογία ότι το έκανε για να τον αποτρέψει να πετάξει και το ποτήρι...και μετά ήρθαν τα χαστούκια... και ο κ.Παπαδάκης να προσπαθεί να τους χωρίσει με τον ιδιο τρόπο που εξολοθρεύουν οι περισσότερες γυναίκες τις κατσαρίδες... στην γωνία φωνάζοντας μη και όχι. Και ο κ.Παυλόπουλος συνέχιζε με την ίδια αποτελεσματική αντίδραση... Όσο ξαναβλέπω το βίντεο μου έρχεται στο μυαλό μια φράση : που πας ρε Καραμήτρο... αυτοί αγόρι μου σε πουλάνε και σε αγοράζουν και πας να τους παίξεις στο γήπεδο τους... Ας πρόσεχες.... Κατακριτέος βέβαια γιατί όπως και να το κάνουμε η βία είναι βία.


Βία
Την ίδια ημέρα που διαδραματίζονται τα παραπάνω τραγελαφικά, περνάνε στα ψιλά τρεις άλλες ειδήσεις...
1. Ένας εικοσιτετράχρονος τραυματίζει θανάσιμα διαρρήκτη που πριν από λίγο είχε απειλήσει τη μητέρα του μέσα στο σπίτι τους. Προφανώς συνελήφθει με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση.
2. Ανακοινώθηκε ότι το ποσοστό της ανεργίας για το μήνα Μάϊο έφτασε στο 21,9% με 1.070.000 ανέργους,ενώ στις ηλικίες κάτω των 25, ένας στους δύο (51%) είναι άνεργος και κάθε μέρα 1000 άτομα χάνουν τη δουλειά τους.
3. Στάλθηκε εγκύκλιος στις εφορίες για άμεσες κατασχέσεις για χρέη άνω των 3.000 ευρώ και ποινικές διώξεις (φυλάκιση) για χρέη άνω των 5.000 ευρώ, και αν τα ποσά σας μοιάζουν τεράστια μάλλον δεν έχετε καταθέσει ακόμα τη φορολογική σας δήλωση!
Αυτά λοιπόν τα θεωρώ πιο βίαια από τα χαστούκια στη συμπαθέστατη κατά τα άλλα κ.Κανέλη.


Η επόμενη μέρα
Και τώρα τι; Αποφάσισαν όλοι να μη καλούν στις εκπομπές τους τη Χρυσή Αυγή ενώ τα υπόλοιπα κόμματα να μη παρεβρίσκονται όταν υπάρχουν εκπρόσωποι της. Μπράβο !!! Ο ορισμός του στρουθοκαμηλισμού. Καλό είναι να μάθετε ότι κάτι δεν παύει να υπάρχει μόνο και μόνο επείδη το αγνοείτε. Μήπως να βγάλουμε εκτός νόμου τη Χρυσή Αυγή και να μην τους επιτρέψουμε να κατέβουν στις εκλογές; Δοκιμασμένη συνταγή στο παρελθόν με το ΚΚΕ και τόσο πετυχημένη, όσο και το μνημόνιο. Άλλο που δε θέλουν. Έτσι ανέβηκαν. Ήταν αυτοί που το σύστημα τους πολεμούσε. Που δε τους άφηνε να ακουστούν. Το Κράτος προσηλωμένο στην προσπάθεια του να γίνει πιο μνημονιακό από τους τροϊκανούς, η αστυνομία να κουβαλάει τα ψώνια στη κάθε κυρία Βουλευτού ή μεγαλοδημοσιογράφου, οι αριστεροί να κάνουνε συναυλίες συμπαράστασης και οι χρυσαυγίτες βοηθώντας τις γιαγιάδες στον Α.Παντελεήμωνα να μάζευουν ψήφους. Με αυτά και με αυτά, έφτασαν στο 6%. Όχι κύριοι μην τους κρύβετε, ξεμπροστιάστε τους. Αφήστε τους να εκθέσουν και να εκτεθούν στις απόψεις και τις συμπεριφορές τους. Έτσι θα ξαναγυρίσουν εκεί που ήταν πάντα, στο περιθώριο.


Υ.Γ. Ο φασισμός δεν έχει χρώμα. Όσο φασιστικό είναι να ρίχνεις χαστούκια στον αέρα, το ίδιο φασιστικό είναι να στερείς τα φάρμακα από αυτόν που και τα έχει ανάγκη και τα έχει πληρώσει, το ίδιο φασιστικό είναι να κόβεις το ρεύμα επειδή δεν έχεις να πληρώσεις το χαράτσι όχι γιατί δε θέλεις αλλά γιατί σου κόψαν τη σύνταξη ή ένα νησί να μένει χωρίς πλοίο για μια βδομάδα

Υ.Γ.2. Μπορεί να με πείτε βλαμμένο αλλά με το χέρι στην καρδιά, από το όλο σκηνικό με πείραξε περισσότερο ότι χαστούκισε γυναίκα.-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις