…Navigare necesse est, vivere non est necesse

Γνάιος Πομπήιος

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

Κι αν έβγαινε η Χρυσή Αυγή στην παρανομία;



Ξαφνικά η Χρυσή Αυγή από εκεί που ήταν ένας άξιος υποψήφιος συγκυβέρνησης, τουλάχιστον το σοβαρό κομμάτι της όπως το εμπνεύστηκε ο Μπάμπης Παπαδημητρίου, φτάσαμε να είναι υποψήφια για την παρανομία. Εντάξει γίνεται κάτι και αύριο το πρωί η Χρυσή Αυγή τίθεται εκτός νόμου. Τι πιστεύετε ότι θα συμβεί; Ως δια μαγείας οι τοπικές οργανώσεις θα αυτοδιαλυθούν και οι δυστυχώς εκατοντάδες χιλιάδες ψηφοφόροι της που αφελώς ή από άγνοια πίστεψαν σε αυτό το μόρφωμα θα επιστρέψουν στα μαντριά τους. Πλανάσθε πλάνην οικτρά... 

Ακόμα όμως και έτσι να ήταν τα πράγματα ποιος πιστεύετε ότι θα επέβαλλε αυτό το νόμο; Η ΕΛ.ΑΣ. ή ο Στρατός; Ας σοβαρευτούμε λίγο. Είπαμε να κάνουμε υποθέσεις αλλά αυτό καταντάει επιστημονική φαντασία. Η Χρυσή Αυγή μέχρι σήμερα, έδωσε πολλές αφορμές και ακόμα πιο πολλές ενδείξεις του τι πρεσβεύει. Δυστυχώς τόσο η Αστυνομία όσο και η Δικαιοσύνη της χώρας μας φάνηκαν μικρότερες των περιστάσεων.

Και ποιος θα βγάλει τη Χ.Α. εκτός νόμου; Αυτοί που έχουν κάνει το Σύνταγμα κουρελόχαρτο με τις Πράξεις νομοθετικού περιεχομένου; Αυτοί που ψηφίζουν κατά της άρσης ασυλίας των "συναδέλφων" βουλευτών της Χ.Α.; Ή αυτοί που περνάνε από τις επιτροπές, τα νομοσχέδια κατά πλειοψηφία με τις πρακτικές του κ.Βιρβιδάκη; Όσο και αν μας πονάει, η Χρυσή Αυγή δεν είναι η αιτία της κατάντιας της Πολιτικής ζωής του τόπου, είναι μία από τις εκφάνσεις της, είναι ένα αποτέλεσμα της. Άλλωστε δεν μπούκαραν (αν και πολύ θα το ήθελαν) μόνοι τους στη Βουλή, κάποιοι τους ψήφισαν!! Ποιος μου λέει ότι αυτοί που θα βγάλουν, μετά πολλών επαίνων, τη Χρυσή Αυγή παράνομη, αύριο μεθαύριο δε θα βγάλουν παράνομο και το ΣΥΡΙΖΑ; Ήδη η θεωρία των άκρων και οι συμψηφισμοί έχουν αρκετούς θιασώτες στα κόμματα της συγκυβέρνησης. Η Χρυσή Αυγή αποτελεί τη κολυμβήθρα του Σιλωάμ για την πολιτική σκηνή της χώρας. Μετέτρεψε την ακροδεξιά τηλεπερσόνα του ΛΑΟΣ σε ευυπόληπτο Υπουργό υγείας που παραδίδει μαθήματα για το τι εστί βερίκοκο, μετέτρεψε έναν τσεκουροφόρο σε κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο, κατάφερε ακόμα-ακόμα και αυτόν τον Καρατζαφέρη να αρχίσουμε να τον νοσταλγούμε.

Ξέρετε κάτι; Αν θέλετε να δυναμώσετε τη Χρυσή Αυγή βγάλτε τη στην παρανομία αύριο. Η πρακτική είναι γνωστή όπως  στη περίπτωση των Ισλαμιστών στην Τουρκία όπου το κόμμα των Ισλαμιστών του Ερμπακάν τέθηκε εκτός νόμου και μερικά χρόνια αργότερα ο Ερντογάν το δεξί του χέρι με ένα νέο κόμμα μετεξέλιξη του παλιού, έγινε Πρωθυπουργός. Αλλά και εντός συνόρων το ιστορικότερο κόμμα του ελληνικού κοινοβουλίου και ένας από τους πυλώνες της Δημοκρατίας στη χώρα μας, το ΚΚΕ, μετράει τα περισσότερα χρόνια από την ιστορία του στην παρανομία. Η παρανομία και οι διώξεις δεν κατέστησαν δυνατόν να το κάμψουν. Βέβαια άλλες βάσεις, άλλο ιδεολογικό και πολιτικό υπόβαθρο και άλλη ποιότητα ανθρώπων (μη μπερδεύουμε τις βούρτσες με τις ...) αλλά είναι ενδεικτικό πως η παρανομία σαγηνεύει και χαλυβδώνει. Τι πιο απλό για τη Χρυσή Αυγή την επόμενη που θα τεθεί εκτός νόμου, να αλλάξει όνομα και να συνεχίσει να φιγουράρει στις πρώτες θέσεις των δημοσκοπήσεων κρατώντας ψηλά τη σημαία του αντισυστημικού κόμματος που το πολεμάνε τα διαπλεκόμενα και το σαθρό πολιτικό κατεστημένο;

Το να τεθεί η Χρυσή Αυγή εκτός νόμου δεν είναι λύση. Λύση είναι να εξαλειφθούν οι αιτίες που τη γέννησαν και τη γιγάντωσαν. Η ανεργία, η ανέχεια, η ασυδοσία, η έλλειψη δικαιοσύνης, η αξιολύπητη κατάσταση της υγείας και της παιδείας, το ότι αντιμετωπιζόμαστε απλώς ως νούμερα σε κάποιο πίνακα του προϋπολογισμού. Το πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι ούτε πολιτικό ούτε οικονομικό. Είναι βραχυπρόθεσμα θέμα Δικαιοσύνης και μακροπρόθεσμα θέμα Παιδείας (όχι εκπαίδευσης)

Όταν αυτός που έχασε τη δουλειά του και δεν μπορεί να ζήσει την οικογένεια του στρέφεται στη Χ.Α. δεν το κάνει επειδή μαγεύτηκε από τα επιχειρήματα που διάβασε στο "Ο Αγών μου" (ανάθεμα με αν έστω και το 1% των χρυσαυγητών ξέρει για τι μιλάω)

Όταν ο πιτσιρικάς στο σχολείο ενθουσιάζεται από τη "δυναμική" τους και θέλει να τους μοιάσει, δεν το κάνει από ιδεολογική ταύτιση.

Αυτός που δε μπορεί να ζήσει αξιοπρεπώς και καταφεύγει στα συσσίτια τους το κάνει από ανάγκη και όχι από θαυμασμό.

Ο απλός πολίτης, ο Λαός μπορεί μόνο να τους βγάλει εκτός νόμου και αυτό είναι κάτι που πρέπει να κάνουμε από εδώ και πέρα στην καθημερινότητα μας. Ας πάψουμε πλέον να τους ανεχόμαστε, ας τους στείλουμε πίσω στις τρύπες τους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις