…Navigare necesse est, vivere non est necesse

Γνάιος Πομπήιος

Πέμπτη 12 Ιουλίου 2018

Allez les bleus λοιπόν!!!


Σχηματισμός «ανθρώπινης σβάστικας» στην κερκίδα σε διεθνές φιλικό. Χημικά στο χορτάρι με αποτέλεσμα να εμφανιστεί μία σβάστικα κατά τη διάρκεια του ματς σε διεθνές επίσημο. Ναζιστικοί χαιρετισμοί από τους οπαδούς. 

Ρατσιστικά συνθήματα προς τους μη-λευκούς αντιπάλους. Όλα αυτά όχι σε κάποιο «σκοτεινό» παρελθόν, όχι από μια «μικρή μερίδα» οπαδών, αλλά τα τελευταία τρία-τέσσερα χρόνια και με συνέχεια και συνέπεια από τους Κροάτες στα παιχνίδια της Εθνικής τους ομάδας. Αν οι Ουστάσι και η συμβολή των ακροδεξιών Κροατών πριν και κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, με τα πογκρόμ και τις σφαγές «αλλόθρησκων, αλλοεθνών, αλλόφυλων» και τις εκατοντάδες χιλιάδες θυμάτων σε πλήρη συντονισμό με τους Γερμανούς Ναζί και τους Ιταλούς Φασίστες είναι θέμα της παγκόσμιας άσκησης συγχώρεσης ώστε να καταφέρει, κάποτε, να κλείσει το τραύμα που άνοιξε ο ναζισμός και να συνεχίσει η Γη να γυρίζει δίχως να αιμορραγεί, το κεφάλαιο «Εθνική Κροατίας» δεν αφήνει περιθώρια στο σύγχρονο ποδοσφαιρικό/πολιτικό πλαίσιο.

Ήδη, ο αρχηγός Μόντριτς κατηγορήθηκε για ναζιστικό χαιρετισμό μετά από αγώνα του Μουντιάλ, ο βοηθός προπονητή Βουκόγεβιτς (ίσως όχι τυχαία πρώην παίκτης της Ντινάμο Κιέβου, φωλιάς μίας από τις πιο νοσταλγικές για τους ναζί κερκίδες του κόσμου) απομακρύνθηκε προχθές για το ακροδεξιάς κατεύθυνσης βίντεο που ανέβασε, μαζί με τον βασικό αμυντικό Βίντα, που παρέμεινε στην ομάδα αλλά ξαναχτύπησε χθες με βίντεο όπου εύχεται «να καεί το Βελιγράδι». Λογικά θα είναι στην εντεκάδα απόψε, μαζί με τον αρχηγό του. Και θα έχει τη συμπαράσταση εκατομμυρίων φιλάθλων που βλέπουν το ματς ως μία «καθαρά αθλητική συνάντηση, στην οποία δεν έχει θέση η πολιτική», όπως αναφέρουν αρκετοί που αρνούνται να αναγνωρίσουν ένα μοτίβο που επαναλαμβάνεται τόσο συχνά και με τόση συνέπεια από τα μέλη της συγκεκριμένης ομάδας.

από το facebook profil του Νίκου Ιωαννίδη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις